Poreklo: Bolgarija
Sončnice so priporočljive v polnovredni prehrani. Priporočamo ga kot dodatek kosmičem. Popražena semena potresemo po mešani solati in solatah s tunino, piščančjim ali puranjim mesom. Z njimi spečemo okusen kruh s semeni. Sončnična semena delujejo zelo dekorativno tudi na medenjakih. Sončnično seme je znano tudi kot naravna »funkcionalna hrana«.
Sestavine: seme sončnice (oluščeno)
Povprečna hranilna vrednost na 100 g:
energijska vrednost 2485kJ/594kcal
maščobe: 47 g, od tega nasičene maščobe 5,2 g,
ogljikovi hidrati: 4,3 g, od tega sladkorji 1,7 g,
beljakovine: 23 g,
sol: 0,01 g.
Priporočamo shranjevanje na suhem in hladnem.
Lahko vsebuje sledi SOJE, OREŠČKOV (arašidi, mandeljni, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija), SEZAMOVIH SEMEN, ŽIT (GLUTENA), MLEKA in MLEČNIH IZDELKOV.