Poreklo: Ukrajina
Laneno seme slovi kot eno najstarejših semen s številnimi blagodejnimi učinki. Samostojno z jogurtom ali kefirjem ter skupaj pomešani z müsliji. Kot dodatek jedem med kuhanjem ali pri serviranju, npr. kot posip po solati, juhah, pri pripravi mesnih polpetov, pri peki kruha, pekovskih izdelkov in piškotov. Lahko ga tudi zmeljemo, vendar ga moramo hraniti v temni posodi, ker začne hitro izgubljati koristne snovi.
Sestavine: seme rjavega lana
Povprečna hranilna vrednost na 100 g:
energijska vrednost 1851kJ/443kcal
maščobe: 36,3 g, od tega nasičene maščobe 4,2 g,
ogljikovi hidrati: 28 g, od tega sladkorji 2,1 g,
beljakovine: 18 g,
sol: 0,06 g.
Priporočamo shranjevanje na suhem in hladnem.
Lahko vsebuje sledi SOJE, OREŠČKOV (arašidi, mandeljni, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija), SEZAMOVIH SEMEN, ŽIT (GLUTENA), MLEKA in MLEČNIH IZDELKOV.