Poreklo: Kitajska
Pinjole so oluščena semena pinije iz vrste sredozemskega bora. Pinjole so zelo občutljive za oksidacijo in lahko zelo kmalu postanejo žarke, zato je dobro da jih hranimo v zaprti posodi in v hladilniku, ne več kot dva meseca. Pinjole dodajamo jedem čisto na koncu, zato da ohranimo hranljive sestavine in aromo. Uporabljamo jih lahko kot posip solatam, dressingom, po rezancih, za pripravo parmezana, ipd,..
Sestavine: pinjole
Povprečna hranilna vrednost na 100 g:
energijska vrednost 2532kJ/611kcal
maščobe: 51 g, od tega nasičene maščobe 5,3 g,
ogljikovi hidrati: 14 g, od tega sladkorji 3,8 g,
beljakovine: 24 g,
sol 0,01 g.
Priporočamo shranjevanje na suhem in hladnem.
Lahko vsebuje sledi SOJE, OREŠČKOV (arašidi, mandeljni, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija), SEZAMOVIH SEMEN, ŽIT (GLUTENA), MLEKA in MLEČNIH IZDELKOV.