Poreklo: Poljska
Buče se zasluženo vračajo v slovensko kuhinjo. Priljubile so se nam z okusnimi jedmi in izdelki, med katerimi najbolj slovi bučno olje. Priporočamo kot samostojen prigrizek. Lahko jih potresemo po bučni in drugih juhah, solatah, dodamo jih v testo za kruh in pekovsko pecivo ali v hladne omake.
Sestavine: bučno seme
Povprečna hranilna vrednost na 100 g:
energijska vrednost 2558kJ/617kcal
maščobe: 49 g, od tega nasičene maščobe 0 g,
ogljikovi hidrati: 11 g, od tega sladkorji 1,4 g,
beljakovine: 30 g,
sol: 0,02 g.
Priporočamo shranjevanje na suhem in hladnem.
Lahko vsebuje sledi SOJE, OREŠČKOV (arašidi, mandeljni, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija), SEZAMOVIH SEMEN, ŽIT (GLUTENA), MLEKA in MLEČNIH IZDELKOV.