Poreklo: Turčija
Čičerika je najbolj znana stročnica Sredozemlja. Poznali so jo že stari Egipčani, Grki in Rimljani. Odlična za enolončnice, solate z nasekljano raznovrstno zelenjavo in musako. Lepo dopolni okus testeninam in kuskusu. Okus Orienta si pričaramo z namazom humus in polpeti falafli. Čičerika je zelo dober nadomestek za meso. Arabski izraz za čičeriko je humus, kar pomeni namaz.
Sestavine: čičerika
Povprečna hranilna vrednost na 100 g:
energijska vrednost 1339kJ/320kcal
maščobe: 6 g, od tega nasičene maščobe 0,6 g,
ogljikovi hidrati: 63 g, od tega sladkorji 11 g,
beljakovine: 2,5 g,
sol: 0,06 g.
Priporočamo shranjevanje na suhem in hladnem.
Lahko vsebuje sledi SOJE, OREŠČKOV (arašidi, mandeljni, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija), SEZAMOVIH SEMEN, ŽIT (GLUTENA), MLEKA in MLEČNIH IZDELKOV.