Poreklo: Argentina
Soja (znanstveno ime Glycine max) je stročnica. Obstajajo razne vrste soje, ki se med seboj močno razlikujejo in to ne samo po obliki zrna, barvi in okusu, pač pa tudi po kemični sestavi. Soja se v prehrani uporablja podobno kot druge stročnice, vendar njen okus in vonj večini ljudem ni prijeten, zato jo uporabljajo v industriji prehrane predelano kot sojino mleko, sojin sir (bolj znan kot tufu), sojina moka, sojino olje, sojina omaka, sojini briketi.
Sestavine: soja rdeča
Povprečna hranilna vrednost na 100 g:
energijska vrednost 1377kJ/329kcal
maščobe: 0,5 g, od tega nasičene maščobe 0,2 g,
ogljikovi hidrati: 63 g, od tega sladkorji 0 g,
beljakovine: 20 g,
sol 0,1 g.
Priporočamo shranjevanje na suhem in hladnem.
Lahko vsebuje sledi SOJE, OREŠČKOV (arašidi, mandeljni, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija), SEZAMOVIH SEMEN, ŽIT (GLUTENA), MLEKA in MLEČNIH IZDELKOV.