Fižol Lamon je zaradi svojih edinstvenih organoleptičnih lastnosti izdelek z zaščiteno geografsko označbo .
Ime je dobil po istoimenski planoti, ki meji na provinci Trento. Je visok fižol (preklar).
Njegov olupek je izredno tanek in topen zaradi visoke vsebnosti kalija. Med kuhanjem , zahvaljujoč tej značilnosti, se nekatere komponente fižolovega olupka bolj razgradijo. Rezultat je zelo visoka prebavljivost, še posebej v primerjavi z navadnim fižolom, ki ga najdemo na trgu.
Fižol Lamon je zaradi svojih edinstvenih organoleptičnih lastnosti izdelek z zaščiteno geografsko označbo .
Ime je dobil po istoimenski planoti, ki meji na provinci Trento. Je visok fižol (preklar).
Njegov olupek je izredno tanek in topen zaradi visoke vsebnosti kalija. Med kuhanjem , zahvaljujoč tej značilnosti, se nekatere komponente fižolovega olupka bolj razgradijo. Rezultat je zelo visoka prebavljivost, še posebej v primerjavi z navadnim fižolom, ki ga najdemo na trgu.