Oreščki

OREHI celi rinfuza 5 kg

36,80€
Izdelek je na zalogi


Opis


Poreklo: Čile

Stari Slovani so verjeli, da je oreh sveto drevo, ki varuje pred nesrečo. Zaradi povzročanja prebavnih težav in težav z zgago mu danes v prehrani pogosto delamo krivico. Ne pomis­limo pa, da ga po navadi uživamo v jedeh, ki pridejo na mizo šele ob koncu obilnih gostij in so že same po sebi dovolj težke in obremenjujoče za utrujen želodec. Surova jedrca brez testa in dodatkov so odličen vir energije in esencialnih hranil. Če imate oreh doma, poberite plodove, jih dobro posu­­­šite in shranite v hlad­­­nem in temnem prostoru. Jedrca so okusna in sveža, če orehe trete sproti. Mleti orehi, ki so pakirani v vrečkah, se zelo hitro pokvarijo, zato vedno preverite datum uporabe in jih čim prej porabite. Jedrca, ki jih boste kupili v trgovini, vedno najprej poskusite, saj se pogosto zgodi, da so žarka in grenka. Orehi, ki jih ponujajo na prodajnih policah v trgovini, imajo zaradi lepšega videza z natrijevim hipokloritom obeljeno lupino, kar je razlog več za nakup domačih orehov. Jedrca shranjujte v dobro zaprtih posodah (primerne so steklene), v temnem in hladnem prostoru (najbolje v shrambi ali hladilniku). Večje količine jedrc lahko shranite v zamrzovalniku. Orehe čim večkrat uživajte surove v različnih svežih sladicah ali pa kot dodatek sadnim in zelenjavnim solatam. Okusna je tudi kombinacija orehov in soparjene zelenjave. V Srednji Aziji spomladi iz debel pridobivajo sladek sok, ki je po sestavi in okusu podoben javorovemu sirupu.

Okusen naravni prigrizek so orehove kroglice. Pripravite jih iz enakih delov namočenih in zmletih orehov ter rozin. Povaljajte jih v kakavu ali zmletih orehih ter shranite na hladnem. Najbolj znani orehovi poslastici iz tradicionalne slovenske kuhinje sta potica in prekmurska gibanica.

 

Sestavine: oreh

Povprečna hranilna vrednost na 100 g:

energijska vrednost 2738kJ/654kcal

maščobe: 65 g, od tega nasičene maščobe 6,1 g,

ogljikovi hidrati: 14 g, od tega sladkorji 2,6 g,

beljakovine: 15 g,

sol: 0,01 g.

Priporočamo shranjevanje na suhem in hladnem.

Lahko vsebuje sledi soje, arašidov, oreščkov, sezamovih semen, žit (glutena), mleka in mlečnih izdelkov.

null
Suho sadje

Suho sadje

 • ARAŠIDI surovi oluščeni

  4,20€

 • ARAŠIDI praženi brez olja in soli

  4,23€

 • ARAŠIDI Jumbo 500g

  2,81€

 • ARAŠIDI Giant 4kg

  30,48€

Brezplačna dostava

Ob nakupu blaga nad 90 eur vam dostave blaga na območju Republike Slovenije ne bomo zaračunali in jo bo naša dostavna služba do vaših vrat opravila brezplačno.

Hitra dostava

Sveže sadje in zelenjava samo osebni prevzem v delovnem času, vse ostalo blago pa bo odpremljeno v 24 urah.

Različne plačilne metode

Naročene izdelke lahko plačate preko nakazila na naš TRR račun ali s kreditnimi karticami ali po povzetju.

Stalno imamo na zalogi večje količine suhega sadja, oreščkov, stročnic in fižola. 

© 2020 - Vse pravice pridržane. | Produkcija: Sloway spletne rešitve