Oreščki

OREH indijski 1kg

12,78€ 14,20€
Izdelek je na zalogi


Opis


Indijski orešček ali akažu, plod drevesa mahagonovec, se nam že vrsto let ponuja na policah tudi v povsem navadnih trgovinah, zdaj pa lahko v specializiran trgovinah za zdravo prehrano kupimo celo sok, stisnjen iz njegovih mesnatih pecljev. To osvežilno pijačo so doslej lahko uživali le v deželah, kjer uspeva mahagonovec, saj so ogromni peclji preveč občutljivi, da bi prenesli prevoz do naših krajev. Okus pijače, v Braziliji jo imenujejo cajuada, je podoben limonadi, in obdrži značilen vonj ter okus svežega sadeža. Čeprav celega sadeža najbrž še ne bomo kmalu zagledali v naših trgovinah, si vseeno oglejmo, kakšen je videti. Oreh je dolg približno 3 centimetre in je ledvičaste oblike ter sivkasto rjave, včasih pa tudi zelene barve. Kot smešen privesek je "prilepljen" na velikanski živo rumen pecelj, zato res ni čudno, da mu domačini na Antilih pravijo slonovi uhlji. Orešček ima dve lupini. Zunanja je tanka, vendar prožna, notranjo lupino pa z lahkoto strejo podobno kot pri našem orehu. Težava je le v tem, da je med obema lupinama olje, ki ob dotiku s kožo povzroča nadležna vnetja. Luščenje je neprijetno delo, vendar do nas pridejo že očiščena jedrca. Največja izvoznica jedrc je Indija, čeprav je domovina mahagonovca tropska Amerika.

 

Indijski orešček je odličen dodatek tako zelenjavnim kot mesnim jedem. Nežen in mehek okus se sijajno dopolnjuje tako z jagnjetino kot s krompirjem in rumeno bučo.

 


Lahko vsebuje sledi soje, mleka in mlečnih izdelkov, arašidov, oreškov (mandeljni, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacije, makadamija), sezamovih semen, žit (glutena) in žveplovega dioksida oz. sulfitov.

 

Poreklo: Indija

null
Suho sadje

Suho sadje

 • ARAŠIDI surovi oluščeni

  4,20€

 • ARAŠIDI praženi brez olja in soli

  4,23€

 • ARAŠIDI Jumbo 500g

  2,81€

 • ARAŠIDI Giant 4kg

  30,48€

Brezplačna dostava

Ob nakupu blaga nad 90 eur vam dostave blaga na območju Republike Slovenije ne bomo zaračunali in jo bo naša dostavna služba do vaših vrat opravila brezplačno.

Hitra dostava

Sveže sadje in zelenjava bo odpremljeno od ponedeljka do četrtka, vse ostalo blago pa bo odpremljeno v 24 urah.

Različne plačilne metode

Naročene izdelke lahko plačate preko nakazila na naš TRR račun ali s kreditnimi karticami.

Stalno imamo na zalogi večje količine suhega sadja, oreščkov, stročnic in fižola. 

© 2020 - Vse pravice pridržane. | Produkcija: Sloway spletne rešitve

Ekskluzivno!

NAKUP SVEŽEGA SADJA IN ZELENJAVE!

Dostava na dom!
Ali prevzem pred skladiščem, brez osebnega stika.
Veleprodajne cene