Poreklo: Izrael / Tunizija / Južna Afrika
Ti okusni, sladki sadeži so v puščavskih regijah Bližnjega Vzhoda gojeni že tisoče let. Nekatera sklicevanja segajo že v leta pribl. 4000 pr. n. št. ter na področja od Mezopotamije do prazgodovinskega Egipta. Egipčani so dateljne uporabljali za sladkanje vina ali pa so jih uživali kot sveže sadje. Danes so dateljni dosegljivi po vsem svetu, v 18. st. so jih španske sile uvažale v Severno Ameriko.
Sestavine: dateljni suhi medjool s koščico, brez dodanih konzervansov.
Povprečna hranilna vrednost na 100 g:
energijska vrednost 1160kJ/277kcal
maščobe: 0,2 g, od tega nasičene maščobe 0 g,
ogljikovi hidrati: 75 g, od tega sladkorji 66 g,
beljakovine: 1,8 g,
sol 0 g.
Priporočamo shranjevanje na suhem in hladnem.
Lahko vsebuje sledi SOJE, ARAŠIDOV, OREŠČKOV (mandeljni, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija), SEZAMOVIH SEMEN, ŽIT (GLUTENA), MLEKA in MLEČNIH IZDELKOV.