Poreklo: Kitajska
Goji jagode znane tudi kot volčje jagode rastejo na grmih visokih do tri metre. Možno jih je pridelati tudi v Sloveniji, vendar najbolje uspevajo v visokih hribovjih Tibeta. Na visokih nadmorski višini, podvržene številni vremenskim vplivom in pogostim sušam iz zemlje vzamejo najboljše snovi in so tako zelo trdožive in odporne. Po obliki spominjajo na šipek, po okusu pa na brusnice.
O njihovi trdoživosti so podučeni Kitajci že več tisoč let. Sprva so jih uživali kot sveže sadje, ki so ga obirali iz vej, kasneje pa so iz goji jagod kuhali tudi čaj, jih dodajali v juhe in druge jedi. Cenili so jih do te mere, da so z njimi zdravili kralje in jih dajali bojevnikom pred odhodom na bojišča.
Goji jagode, ki so danes prepoznane kot super živilo so rdeče barve, po velikosti in obliki spominjajo na šipek. Imajo rahlo sladek okus, ki ga dopolnjuje še grenek priokus. Najbolje spominjajo na okus brusnic. Vsebujejo vrsto majhnih semen, ki dodajo lepo teksturo, v kolikor jih zmeljemo ali uporabimo v pecivih.
Povprečna hranilna vrednost na 100 g:
energijska vrednost 1460kJ/349kcal
maščobe: 0,4 g, od tega nasičene maščobe 0 g,
ogljikovi hidrati: 64 g, od tega sladkorji 46 g,
beljakovine: 14 g,
sol 0,7 g.
Priporočamo shranjevanje na suhem in hladnem.
Lahko vsebuje sledi SOJE, OREŠČKOV (arašidi, mandeljni, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija), SEZAMOVIH SEMEN, ŽIT (GLUTENA), MLEKA in MLEČNIH IZDELKOV.